Studentenroeien

Studentenroeien

EUC2019Sweden

 

Nieuws uit de studentenwereld!

WURC
 
 
Met een klik op bovenstaand logo krijg je alle uitslagen - er waren geen Belgische deelnemers
 
 
17/05/2018 Hasselt Studenten Regatta (Hasselt)
Op donderdag 17 mei 2018 nemen Hogeschool PXL, UCLL en Universiteit Hasselt het tegen elkaar op tijdens de Hasselt Studenten Regatta. Je bent van harte uitgenodigd om onze studenten naar de overwinning te komen schreeuwen!
 
Elk roeiteam bestaat uit een gemengde 8-boot  (4 meisjes, 4 jongens en een stuurman/-vrouw), een 2-zitter team, een 1-zitter en enkele reserven.
 
Na de wedstrijd om de wisselbeker is er nog een after party. In het regattadorp kan je doorlopend terecht voor een frisse pint.
 
17u40 start enkels (1000m) - 17u50 start dubbels (1000m) - 18u00 start 8+ boten. (2000m)
Yves De Jonge en Etienne Goormachtigh waren aanwezig als kamprechter en bedanken de Sportdienst van de stad Hasselt voor de zeer vlotte samenwerking.  Hieronder de uitslagen, waarbij rekening dient gehouden dat de tijden in 1X en 2X niet correct zijn, omdat de start gegeven werd door een hoogwaardigheidsbekleder met een startpistool (traditie), maar het pistool deed het niet en de ploegen starten op het neergaan van de rode vlag, maar dat werd uiteraard niet gehoord door de walkietalkie aan de aankomst, bij de start van de 8+ werd ook luid GO geroepen, waarop de chrono werd ingedrukt. De tijdverschillen aan de aankomst zijn wel correct. Dank ook aan het prachtige weer!
baanhasselt
 
Eer en glorie, daar gaat het om in de Hasselt Studenten Regatta. Vandaag streden teams van UHasselt, PXL en UCLL al voor de vijftiende keer voor de felbegeerde wisseltrofee. Maandenlang trainden ze bijna elke dag, met topmateriaal, en er waren binnen- en buitenlandse stages. Niets wordt nog aan het toeval overgelaten. En alle teams hebben ook een ‘geheim wapen’: de sterkhouders/toproeiers die in de spits hun ploeg naar de overwinning moeten leiden. Hogeschool PXL heeft de studentenregatta in Hasselt gewonnen. Het werd een spannende wedstrijd in het Albertkanaal. PXL won voor UCLL en Universiteit Hasselt. Het is de vierde keer op rij dat PXL wint. Ze hebben nu 7 van de 15 edities gewonnen. De regatta werd ook nu weer bijgewoond door vele studenten en supporters. Na de wedstrijden barstte op en rond de Tuikabelbrug in Godsheide een groot feest los.
 
 
07/07/2018 4e Vlaamse Roeiliga Student Regatta: Zomerregatta
 
http://www.vlaamse-roeiliga.be:80/?oid=10&pid=792&aid=59074&lg=2">

Op woensdag namiddag 7 februari ging in de Topsporthal in Gent in samenwerking met Stichting Vlaamse Schoolsport het 2e Vlaams Kampioenschap Ergometerroeien door. Zowel roeiers als niet-roeiers vonden de weg naar het kampioenschap. Ook enkele scholen die deelnemen aan het scholenproject ergometerroeien tekenden present. 

Tussen 13.30u en 17u konden tijden geroeid worden, en naar het einde toe wou nog iedereen hun tijden proberen verbeteren. Uiteindelijk werden in hun categorie Vlaams Kampioen (250m): 

SVS VRLVlkampergoDames 2e graad: 56,8'' Jenna De Smet,Don Boscocollege Zwijnaarde 

Dames 3e graad: 52,4'' Maria-Alexandra Cool,Sint-Pietersinstituut 

Heren 2e graad: 41,4'' Maxim Cool,Don Bosco Sint-Denijs-Westrem 

Heren 3e graad: 45,6'' Bryan Claeys, PTI Eeklo

overzicht2015

overzicht2016b

2017OVERZICHT

 

Follow Us

Facebook

Contact

Gwenda Stevens - Voorzitter
Eeuwfeestlaan 62
9840 De Pinte

T. +32 497 73 49 78
M. Gwenda Stevens

Verantwoordelijke website

Etienne Goormachtigh

M. Etienne Goormachtigh