Jaaroverzicht

Vers van de Pers

17/02/2019 - Winterhandicap - RSNB

Winnaar werd Alain Lewuillon (SNUB) in skiff polyester als eerste vertrokken en ook als eerste aangekomen, tweede werd  de 2X polyester van Roger Caers-Paquale Chiella (CRB) op ongeveer 5 seconden, als derde gingen Charles Coulon-Michel Janssens (CRB) over de meet in C2 <50kg 14 seconden na de tweede. Er kwamen 40 teams over de eindmeet. Voor de volledige uitslag, klik op één van de foto's.

genevieve arbiters algemeen specialeboot alainlew
 Voorzitster RSNB
Geneviève   
Kamprechters
aankomst  
  Algemeen beeld   Speciale boot  Alain Lewuillon

9/02/2019 - Ergometerwedstrijd - GRS

Winnaars

fotogrs dank u1000m >

  • JW14: Elie Hillaert (KRCG) 3.57.20
  • JM14: Jules Vanoverschelde (TRT) 3.27.60
  • MM: Esmoreit van Velde (NL-Hemus) 3.06.50;


2000m >

  • JW16: Astrid Van Roy (KRNSO) 7.42.40
  • JM16: Maxime Verhoest (UNL) 6.39.90
  • JW18: Caitlin Govaert (UNB) 7.15.00
  • JM18: Tristan Vandenbussche (BTR) 6.12.20
  • LW: Margaux Mathieu (UNL) 7.49.90
  • LM: Rémi Moulin (RCNT) 6.43.5W: Charlotte Borghys (TRT) 7.16.80
  • M: Pierre De Loof (KRB) 5.53.60

Klik hier of op de foto voor de volledige uitslag.

Er werden geen Belgische records verbeterd! - wel verbeterde Tim Brys de besttijd in lichtgewicht, doch gezien dit gebeurde bij de open categorie, wordt dit niet gevalideerd.

 

GOOGLE meldingen ROEIEN (verkregen door secretaris-generaal Ferdinand Peeters)


PXL-student Ward Lemmelijn uit Tienen wint Europees Kampioenschap indoorroeien in Kopenhagen.
 (Het Laatste Nieuws)

lemmelijn2
De verlenging van zijn Belgische indoortitel zag hij nog aan zijn neus voorbijgaan wegens een virale infectie. Toch kwam hij sterker dan ooit terug en roeide zich met een tijd van 5.51.7 naar een nieuw Belgisch record meteen goed voor goud op het Europees kampioenschap in Kopenhagen.
“Er zijn maar twee of drie roeiers in Europa die ‘indoor’ op de ergometer en op de 2km onder zes minuten blijven. Ik heb trouwens gepiekt naar dit EK. Met een drievoudig doel: een medaille, een verbetering van mijn PR en een verbetering van het Belgische record. Dat is sinds 2007 in handen van Mechelaar Stijn Smulders. Hij moest kappen met de sport wegens zeer zware rugklachten. Dat is dus gelukt. “ lacht Ward.
“Ik ben nog maar een jaar met roeien bezig. Dankzij het roeiteam van Hogeschool PXL ben ik met de roeisport in contact gekomen. Ik voetbalde daarvoor bij Roda JC, maar ben daarmee gestopt omwille van mijn studie Biotechnologie. Met het roeien kan ik individueel trainen wanneer ik zelf wil. Hierdoor kan ik mijn studies beter inplannen. ”
Lemmelijn is alvast zeer gedreven. “Men vraagt mij nu mee te dingen aan het wereldkampioenschap en ik wil ook op het water gaan excelleren. Maar, mijn studies gaan voor. We zien wel, maar ik ben vandaag een zeer gelukkig man.”

 

 

Oudste Brugse sportclub is 150 jaar: “We zijn verre van versleten, er moet zelfs een loods bij” (Het Laatste Nieuws)

krb150Oudste Brugse sportclub viert dit jaar 150ste verjaardag
De Koninklijke Roeivereniging Brugge (KRB) wil er zo snel mogelijk een nieuwe loods bij. Bij het begin van hun feestjaar voor de 150ste verjaardag zoeken ze geld om meer boten te kunnen stockeren. Maar de club kent ook andere problemen. “Ons ledenaantal stijgt en we moeten de infrastructuur aanpassen aan het groeiend aantal vrouwen”, zegt secretaris Hubert De Witte.
Het geklasseerde hoofdgebouw aan het Waggelwater verraadt de gezegende leeftijd van de Koninklijke Roeivereniging Brugge. De leden gaven zopas het startschot voor hun 150ste verjaardag. Dat wordt een feestjaar, ingezet met een nieuwe vlag en een kalender vol evenementen. Het is alvast uitkijken naar de 25ste Brugge Boat Race in maart, een internationale roeiwedstrijd met een rijke traditie.

Toproeiers
De KRB is de vierde oudste sportclub van België en dus veruit de oudste in Brugge. “Afgezonderd van de schuttersverenigingen, die oorspronkelijk niet als sportclubs werden aanzien”, zegt secretaris Hubert De Witte. “Voor een oude knar zijn we springlevend. Ons ledenaantal is de afgelopen jaren weer gestegen naar 250 roeiers. We kunnen terugvallen op een rijke geschiedenis, met telkens een aantal toproeiers. Denk maar aan Pierre-Marie Deloof, die ook Olympisch succes oogstte. Recenter ging Tim Maeyens drie keer naar de Olympische Spelen. In 2020 hopen we met Pierre Deloof, zoon van, in Tokio te scoren.”

Nieuwe loods
Even opvallend de afgelopen jaren is de toename van het aantal vrouwelijke roeiers. Die zorgen tegenwoordig zelfs voor infrastructurele problemen. “Ons hoofdgebouw is niet voldoende aangepast”, legt De Witte uit. “We moeten dringend aparte douches en kleedkamers voor vrouwen installeren. Daarvoor moeten een aantal opslagplaatsen voor boten wijken. Maar we kunnen op dit moment nergens terecht om die boten te stockeren. Daarom hebben we dringend een extra loods nodig.”

Bedrijfsroeien
De vergunning daarvoor is binnen, het financiële plaatje is echter nog niet rond. “Maar dat willen we zo snel mogelijk in orde hebben”, gaat De Witte verder. “Willen we verder groeien, dan moeten we investeren.” Die groei heeft de club zonder twijfel ook te danken aan de creatieve initiatieven die het neemt om nieuwe leden aan te trekken. Zo vindt er op 31 augustus voor het eerst een wedstrijd bedrijfsroeien plaats. Een aantal Brugse bedrijven heeft zich al ingeschreven voor de roeilessen. Tegen het einde van de zomer zullen ze het tegen elkaar opnemen in een eerste onderlinge confrontatie. “De interesse is nu al groot. We hopen daar een nieuw soort enthousiasme mee te creëren. We bevinden ons ook in de buurt van de bedrijvenzone. Er zijn dus mogelijkheden.”

 

Voorzitterswissel bij KR BRUGGE

KRBlogo

  Marc D'hont geeft, na 12 jaar voorzitterschap, de fakkel door aan Hubert De Witte.

 De samenstelling van het KRB-bestuur wordt verder aangepast van zodra we daar bericht over krijgen.

 

EK2019

2019indoorkort lemmelijnKlik op bovenstaand logo voor meer informatie over de EK Indoor in Kopenhagen (DEN)

 Klik op nevenstaand logo voor de uitslagen, waaronder volgende aan België gerelateerde deelnemers: Cardihome Feat Stive (BEL): Steven Van Roey (BEL) MM30+ 2000m race 150 - 8°(op9) in 6.55.5; Royal Club Nautique de Tournai: Matthieu Rigaux (BEL) Msprint 200m race 610 - 10° (op 31) in 32.3; PXL: Ward Lemmelijn Mu23 2000m race 404 - 1° (op 21) in 5.51.7 (nieuw Belgisch record) en Europees Kampioen Indoor u23!!! Proficiat!!!

Ward Lemmelijn 

       Europees kampioen indoor u23 

 

13/01/2019 - Crossloop - GRS

Reekswinnaars van de loopcross, ingericht door GRS op 13/1 met 159 deelnemers:

lopen1                  2 kleine rondes = 1800 m:

                 JW10 – 3 dlnrs: Sien Parsyn (GRS)                                                           JM10 – 7 dlnrs: Ludovic Cloquet (KRCG)

                 JW12 – 8 dlnrs: Maité De Smet (GRS)                                                       JM12 – 18 dlnrs: Thomas Derijnck (KRCG)

 

 

lopen2       1 kleine ronde + 1 grote ronde = 2900 m:

       JW14 – 12 dlnrs: Louise Gyssels (KRCG)                                          JM14 – 22 dlnrs: Jonathan De Man (KRCG)

       JW16 – 9 dlnrs: Juliette De Ryck (KRSG)                                           JM16 – 44 dlnrs: Thibault Van Acker (KCCG)

 

 

lopen1 kleine ronde + 2 grote rondes = 4900 m:

JW18 – 2 dlnrs: Maitée Union (KRCG)                                                  

W – 3 dlnrs: Emilie Ryckaert (KRCG)

MW – 2 dlnrs: Laura Lathi (BTR)

1 kleine ronde + 3 grote rondes = 6900 m

JM18 – 14 dlnrs: Jonathan De Catelle (GRS)

M – 6 dlnrs: Kristof Dekeyser (GRS)

MM – 9 dlnrs: Jelle Van Rossem (GRS)                                                              

Klik op één van de afbeeldingen hierboven voor de volledige uitslag of ga naar 'nationaal-kalender'

 

 

 

 

trtwarmsteweek1TRT-Hazewinkel roeit 443 km voor Palliatief netwerk

 

 Klik op de afbeelding voor het volledig verslag!

 

 

 

 

wensen2019

 

InterviewRoeiGS

 

 Klik op nevenstaande afbeelding voor het volledig interview van Gwenda Stevens, als voorzitter van de Koninklijke Belgische Roeibond, aan het Nederlands tijdschrift 'Roei'

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 overzicht2014overzicht2015overzicht2016b2017OVERZICHT

 

 

 

overzicht2018

 

 

Facebook

Contact

Gwenda Stevens - Voorzitter
Eeuwfeestlaan 62
9840 De Pinte

T. +32 497 73 49 78
M. Gwenda Stevens

Verantwoordelijke website

Etienne Goormachtigh

M. Etienne Goormachtigh