Toerroeien

 

randonfrance.png

46 TOERTOCHTEN DOORHEEN FRANKRIJK

De roeitourgids stelt dit jaar zesenveertig rondleidingen voor in de mooiste regio's van Frankrijk.
Vorig jaar, namen meer dan 750 buitenlandse roeiers deel aan een van de toertochten die in de gids worden voorgesteld. Dit succes leidde de Franse Nationale RoeiFederatie (FNRF) om de bevordering van deze toertochten uit te breiden met en Engelse versie van de gids.
Wij denken dat u zult genieten van het bladeren door de pagina's van deze webbrochure met afbeeldingen van de gezellige momenten en prachtige landschappen en zo veel roeiers aanspoort Frankrijk te ontdekken tijdens deze toertochten. Met een klik op de afbeelding links krijg je de Engelse versie, rechts de Franse versie:

randonavironrandonneesfrance

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vogalonga (Roeiwedstrijd Venetië)

 zondag 4 juni 2017 

vogalonga2De Vogalonga is een 32 kilometer lange roeiwedstrijd die sinds 1974 op Pinksterzondag wordt gehouden in Venetië. De roeiwedstrijd over het Canal Grande is een protest tegen de vele vervuilende motorvaartuigen die de lagunestad dagelijks teisteren.

Aan de roei-regatta nemen zo'’n 1500 roeiboten deel met ca. 4000 roeiers. De plezierroeiers en activisten willen met de Vogalonga de aandacht vestigen op de problemen van Venetië.

Los van dat nobele motief: je kijkt je ogen uit, want Venetië ziet er fantastisch uit tijdens de Vogalonga. De kanalen zijn vol boten en bootjes met uitbundig geklede Venetianen. De enthousiaste kreten en het geklots van de roeispanen echoën tegen de gevels van de palazzi. Het is een lust voor oog en oor en bijna mooier dan het Venetiaanse carnaval.

Elk type roeiboot kan meedoen. De grootte van de boot of het aantal roeiers (variërend van twee tot dertig) maakt niet uit. Staand (als een gondelier) of zittend, als het maar met enkel spierkracht gebeurt. Meedoen is belangrijker dan winnen.

De start is in de vroege ochtend voor het San Marcoplein. Eerst maken de boten een rondje langs de eilanden van de lagune. Bij de wijk Cannaregio varen de boten het centrum weer binnen. De aankomst is bij Punta della Dogana, tegen de achtergrond van de Basilica della Madonna della Salute.

Een feestdag in Italië.

 

16 – 24/06 FISA toertocht Genua

World Rowing Tour heads to Genoa for 2017

14 NOVEMBER 2016

De 2017 World Rowing Tour werd, door de World Rowing Federation FISA, toegewezen aan de Regio van Liguria in Genua (ITA). Met een klik op de afbeelding hieronder krijg je een presentatie.

genua

Cinque Terre, Italy© FISA

De Tour is uniek in die zin dat ze, in plaats van een rivier of kanaal, een kustroute volgt langsheen de mooie Italiaanse Riviera aan de Middellandse Zee. We bezoeken o.a.  Portovenere, Portofino en het iconische Cinque Terre. De route loopt van oost naar west langs de Ligurische oostkust van Bocca di Magra tot Genova.

Er kunnen ongeveer 60 deelnemers registreren voor de Tour, die zal plaatsvinden van 16 tot 24 september 2017.

Voor de recreatieve roeier is de Tour een waar genot, met dagelijkse afstanden van 35 tot 40 kilometer in gestuurde vierkoppels. Men ontmoet elke dag andere mensen in nieuwe ploegsamenstellingen en de Tour voorziet steeds bezienswaardigheden en culturele uitstappen waarvoor de gastregio bekend staat.

 “Elk jaar verkent de World RowingTour verschillende waterwegen ter wereld en trekt deelnemers aan uit soms meer dan 15 landen,” zegt FISA Voorzitter Jean-Christophe Rolland. “Ik wil graag Giuseppe Abbagnale, Voorzitter van de Italiaanse Roei Federatie en Pietro Dagnino, Voorzitter van de Elpis Canottieri Genovesi Roeiclub bedanken voor de organisatie van deze Tour, evenals de gemeente Genua en regio Liguria voor hun zeer gewaardeerde en waardevolle ondersteuning.”

 “De World Rowing Tour zorgt voor een perfecte roeivakantie,” zegt Giuseppe Abbagnale. “De kustlijn van de Italiaanse Riviera is spectaculair en, naast het roeien, weet ik dat de regionale keuken perfect zal zijn na een dagje roeien.”

wtlogo2017 Met een klik op nevenstaand logo, krijg je het  inschrijvingsformulier. De inschrijvingen moeten via de KBR  verlopen, rechtstreekse inschrijvingen zonder stempel en  handtekening van de KBR worden niet toegelaten bij FISA.  Inschrijven kan tot 15 maart 2017.

 

 

 

Contact

Gwenda Stevens - Voorzitter
Eeuwfeestlaan 62
9840 De Pinte

T. +32 497 73 49 78
M. Gwenda Stevens

Verantwoordelijke website

Etienne Goormachtigh

M. Etienne Goormachtigh

© 2018 K.B.R. | F.R.B.A.